Fuldkornspartnerskabet

Dessertopskrifter

Masser af lækre dessertopskrifter med et højt indhold af fuldkorn

Kan det virkelig lade sig gøre at lave lækre og velsmagende desserter med fuldkorn? Det korte svar er: ja, det kan det sagtens! Ved at tilføje ekstra fuldkorn til kammerjunkerne, crumblen eller dine muffins kan du supplere dit daglige indtag af fuldkorn, så du kommer op på de 75 gram fuldkorn dagligt, som de officielle kostråd anbefaler. Samtidig forkæler du dine smagsløg med et sødt indslag til eftermiddagskaffen eller som afslutning på en god middag.

Vi har samlet vores bedste dessertopskrifter her på siden, som du kan lade dig inspirere af, hvis du mangler en lækker dessertopskrift.

Find nemme dessertopskrifter her på siden

De fleste elsker en god dessert, og det kan føles som en stor luksus at sætte tænderne i en chokoladetung brownie, en forfriskende trifli eller en portion koldskål på en varm sommerdag. Men det skal også helst være nemt at lave opskriften, så der ikke går lang tid fra, at du går i gang, til den færdige ret står foran dig.

Sætter du også pris på nemme – og appetitvækkende – opskrifter, er vores dessertopskrifter her på siden lige noget for dig. De er udviklet med øje for, at de skal være nemme at lave både i forhold til tidsforbruget og sværhedsgraden. Fx skal ingredienserne i vores koldskålscrunch med rugbrød blot ristes på en pande, indtil de har fået en gylden farve, og efter en kort afkøling er den klar til at blive drysset på din iskolde koldskål.

Tip: Se også vores store udvalg af nemme opskrifter til morgen, frokost og aften samt på salater og brød. De har alle et højt indhold af fuldkorn, da de indeholder mange kerner og fuldkornsmel.

Dessertopskrifter, der får smilet frem

Vores dessertopskrifter er udviklet med øje for, at de skal være nemme at lave, men det betyder ikke, at de ikke kan betegnes som gourmet dessertopskrifter. Dine gæster vil med garanti spærre øjnene op af glæde, hvis du sætter vores rugbrødskage med flødeskum og solbær eller vores ostekage med rugbrødsbund og rabarberkompot foran dem. De smager ikke kun hamrende godt – de er også smukke at se på. Det syrlige element i form af henholdsvis solbær og rabarber giver et godt modspil til de søde kager, og begge desserter kan ikke andet end at bringe et smil frem hos både dig og dine gæster.

Hvis du mangler en sød snack, som du kan servere til eftermiddagskaffen eller -teen, egner vores lækre dessertopskrifter sig også godt til formålet. Du kan fx servere vores fastelavnsboller med fuldkorn, der byder på det lækreste fyld i form af vaniljecreme og remonce – de er faktisk så gode, at de også kan serveres uden for fastelavnssæsonen. Du kan også give dig i kast med en stak pandekager med fuldkorn. Serverer du dem for dine børn, bliver du med garanti dagens helt.

Med andre ord kan du bruge vores dessertopskrifter til enhver anledning, og der er lidt til enhver smag at vælge imellem – både opskrifter, der er fyldige, lette, syrlige og søde. Du skal unde dig selv, din familie og dine gæster at blive forkælet med en lækker dessert.

Fuldkornspartnerskabet er på en vigtig mission

os Fuldkornspartnerskabet tilbyder vi ikke kun en række appetitvækkende opskrifter. Vi er et offentligt-privat partnerskab, der hver dag arbejder for at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn. Vi har blandt andet udviklet det orange fuldkornslogo, som du måske er stødt på i dit lokale supermarked. Er et produkt markeret med fuldkornslogoet, er det din garant for, at det har et højt fuldkornsindhold.

Læs mere om Fuldkornspartnerskabet og vores arbejde.