Fuldkornspartnerskabet

Frokostopskrifter

Bliv inspireret til madpakken blandt vores mange indbydende frokostopskrifter

Var det noget med en bagel med laks og grønt eller en fuldkornswrap med krydret bønnefyld? Selvom en rugbrødsmad er nem at have med på madpakken, kan det være rart med lidt afveksling en gang imellem. Her kommer vores lækre frokostopskrifter ind i billedet. De er udviklet til at smage godt, være appetitlige for øjnene og indeholde fuldkorn.

Dyk ned i de lækre opskrifter herunder.

En lækker frokostopskrift? Dem har vi masser af

I en travl hverdag kan madpakken hurtigt blive nedprioriteret. Måske synes du, at det er svært at finde på nye idéer til, hvordan frokosten kan piftes op. Det kan også være, at tiden er for knap til  at kokkerere aftenen før eller morgenen inden en ny dag går i gang. Idéerne til lækre frokostopskrifter får du her på siden – og i virkeligheden skal der ikke så meget til for at få et godt og solidt måltid midt på dagen.

En af vores missioner er, at det skal være nemt at lave mad med fuldkorn. Derfor kan størstedelen af ingredienserne i vores frokostopskrifter findes i dit lokale supermarked. Opskrifterne er heller ikke svære at lave, for de fortæller udførligt, hvordan du skal gøre. Det kan f.eks. være, at du skal bage et brød for første gang, eller at du skal lave en ret du ikke har prøvet at lave før. Uanset opskriften bliver du guidet hele vejen igennem.

Her får du et godt hverdagstip

Hvis du føler dig udfordret på manglende tid i din hverdag, kan du nemt gange mængderne i vores frokostopskrifter op, så du har mad til flere dage. Det egner vores buddhabowl sig perfekt til. Et godt tip er at bruge noget af søndagen på at købe ind og forberede grundelementerne i opskriften såsom speltkerner, laks og dressing. Aftenen inden en ny hverdag venter, samler du så elementerne i en boks og tilføjer de ekstra ingredienser, du har lyst til. Det kan være edamamebønner, tomat og avokado den ene dag og agurk, søde kartofler og mango den næste.

Buddhabowlen er på den måde en let frokostopskrift – du får et lækkert måltid hver dag, og der er uendelig mange muligheder for at variere indholdet. Tilmed sparer du en masse tid og bekymringer ved at have forberedt maden til hele ugen på én gang.

Frokostopskrifter til skolen, studiet, arbejdet eller udflugten

Om du er ung eller gammel, mand eller kvinde, har du brug for et nærende frokostmåltid. Vores frokostopskrifter er udviklet til, at de nemt og hurtigt kan pakkes i en madkasse, som kan tages med, hvor end du har behov for det. Det kunne være skolen, studiet, arbejdet eller på udflugt.

Når klokken så ringer ind til frokostpausen, er der ikke noget bedre end at åbne madkassen og blive mødt af en grøn og fristende madpakke. Den skal give dig energi til resten af dagen og kunne eksempelvis bestå af en pastasalat fyldt med gode sager eller en rugbrødsmad, der er peppet op med en smagfuld kyllingesalat eller måske en kartoffelmad med mayonnaise og purløg. Det er helt op til dig.

Spis mad med fuldkorn

Ved at vælge vores frokostopskrifter er du samtidig sikret, at de indeholder fuldkorn. De officielle kostråd  anbefaler, at man spiser 75 gram om dagen, som oversat til almindelige fødevarer svarer til et stykke rugbrød, en grovbolle og en portion fuldkornspasta. Det er nemt at begynde at spise mere fuldkorn. Prøv fx at købe fuldkornspasta eller at bruge grove meltyper, når du bager. Der er over 1000 fuldkornslogomærkede produkter at vælge imellem, så vær opmærksom på logoet, når du er ude at handle. Og husk – det er bedre at få lidt fuldkorn end ingen fuldkorn, så prøv at finde nogle produkter, som du godt kan lide og hold dig til dem som en start. Så kan resten komme senere.

Læs mere om Fuldkornspartnerskabet, og hvem vi er.