Hvordan er dine morgenrutiner? Sover du længst muligt, skipper morgenmaden og snupper en kop kaffe på vejen? Eller nyder du at sidde og vågne langsomt over dagens første måltid?
Det er forskelligt, hvordan vi starter dagen og mindst lige så forskelligt, hvad vi kan lide at spise til morgenmad. Ligesom med dagens andre måltider kan det nemt blive lidt det samme, vi spiser morgen efter morgen.
Hos Fuldkornspartnerskabet vil vi gerne inspirere dig til at spise morgenmad med fuldkorn, og derfor har vi udviklet en række velsmagende morgenmadsopskrifter. Få idéer til lækker morgenmad herunder, og prøv f.eks. ristet müsli med rugbrød eller vores boller med eller uden müsli.
Til de grødglade er der opskrifter på prinsessernes morgengrød med friske eller frosne bær og retrogrød med en dejlig smag af æble, kanel og mandler. Overnight oats skal røres sammen om aftenen og stå på køl natten over − og den er forberedelserne værd. Du kan også kaste dig ud i vores bagte grød med blåbær, banan og mandler.
Er du glad for smoothie om morgenen, bør du prøve vores opskrift på havre/ingefær smoothie med blandt andet banan og bær. Det er en nem måde at få en hurtig morgenmad med fuldkorn på, og den egner sig perfekt til at tage med på farten.
Kornprodukter er blandt de fødevarer, der har det laveste klimaaftryk. Fuldkornsprodukter kan både bestå af hele kerner og forarbejdede kerner. Fuldkorn betyder, at hele kernen er med − også skaldelene og kimen, hvor de fleste vitaminer, mineraler og kostfibre er.
”Vælg fuldkorn” er et af Fødevarestyrelsens officielle kostråd. De officielle kostråd anbefaler, at vi spiser mindst 75 gram fuldkorn om dagen. I praksis svarer det f.eks. til to dl. havregryn og en skive fuldkornsrugbrød om dagen.
Fuldkorn kan indgå i meget andet end morgenmad. Udover de lækre morgenmadsopskrifter kan du også få inspiration til frokostretter, aftensmad og desserter.
Til frokost kan du f.eks. prøve opskriften på Buddhabowl med blandt andet mango og laks eller vores smørrebrød med fuldkorn. Du kan også kigge på de lækre salater med fuldkorn, f.eks. jordbærsalat med hvedekerner eller fuldkorns-tabouleh.
Til aftensmad kan du blandt andet få opskrifter på lasagne, risotto, burger med bønnebøf og suppe med fuldkorn, svampe og kål. Desserten kan f.eks. være rugbarbercrumble eller chokoladekage.
Bager du selv, og savner du inspiration til brød med fuldkorn, finder du også det. Hvis du har lyst til at lære at bage dit eget rugbrød, har vi både en opskrift og en film, der viser dig, hvordan du skal gøre. Det bliver ikke meget lettere.
Opskrifter på snacks som fuldkornsbruschetta og øllebrødschips har vi også.
Som en særlig kategori har vi samlet klimavenlige opskrifter til sensommeren/efteråret med fokus på frugt og grønt, der er i sæson på den tid af året.
De klimavenlige opskrifter indeholder mange grøntsager og kornprodukter og er baseret på planterigets fedtstoffer. Hvad med at prøve en klimavenlig opskrift på en karryret med kylling eller linsesuppe med torsk?
Fuldkornspartnerskabet er et offentligt-privat partnerskab, der blandt andet står bag det orange fuldkornslogo, som du kan finde på over 1000 produkter. Logoet er din garanti for et højt fuldkornsindhold.
Fødevarestyrelsen, Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen, Diabetesforeningen og en række fødevarevirksomheder står bag Fuldkornspartnerskabet og arbejder sammen om at forbedre folkesundheden ved at få danskerne til at spise mere fuldkorn.
H. C. Andersens Boulevard,
1553 København V
CVR: 16077593
© 2024 Fuldkorn – Designet af Aveo web&marketing